mandag 10. desember 2012

Sykepleier funnet død etter tulleringing fra australsk radiokanal



Fotografi av King Edward VII Hospital i London. bilde fra www.dailyrecord.co.uk

På tirsdags morgen, 4. desember, tulleringte Mel Grieg og Michael Christian til King Edward VII Hospital i London, og ga seg ut til å være Dronning Elizabeth og prins Charles. Kvinnen som svarte på oppringningen ble før helgen, fredag 7. desember, funnet død.

Av Hanne-Alise Heien


Kvinnen, som har blitt identifisert som Jacintha Saldanha, ble funnet i en leilighet på Weymouth Street i London da det ble meldt fra om at en kvinne lå bevisstløs på gulvet. Da Scotland Yard ankom ble hun erklært død av selvmord, og det er ikke mistanke om noe kriminelt.

Radiokanalen 2Day FM, som var kanalen telefonsamtalen kom fra, har stått fram og beklagd seg. Det samme har de to ansvarlige radiovertene gjort, og det opplyses om at de ikke vil komme på luften igjen før saken er oppklart med alle parter. Austereo som eier 2Day FM har bestemt å trekke all reklame på stasjonen fram til tirsdag siden flere og flere av de store sponsorene deres har vurdert å trekke seg fra kanalen for godt. Ms Kaye, PR ansvarlig for Austereo, har stått fram og  sagt at de gjør dette for ”å holde selskapene glade.” Hun har også sagt at hun forstår hvorfor mange av det Australske folk er sinte, og håper de kan ta imot kanalens beklagelser.

Telefonsamtalen gikk ut på at de to vertene sa at de ringte i sammenheng med Kate Middleton’s nylige innleggelse på hospitalet. Hun hadde opplevd akutt morgenkvalme og ble innlagt av den grunn, uten mistanke om noe spesielt farlig. Da de to vertene innledet samtalen med ”Hei, kan jeg få snakke med Kate, barnebarnet mitt?” trodde de samtalen ville slutte med en gang. Istedenfor ble de sendt videre og gitt informasjon om hertuginnen som de ikke skulle hatt.

Det er ikke bare folk fra Australia som er sinte, twitter og facebook har formelig eksplodert av irriterte personer som vil ha fram sin mening om saken. Med over 11,000 nye kommentarer på 2Day FM’s facebook side, og #2DayFM som trending hastag på twitter, har saken skapt overskrifter på verdensbasis.

Mel Grieg og Michael Christian ble intervjuet for første gang idag av Current Affair channel 9, og snakker endelig ut om uhellet. "We never expected to even get to Kate. It wasn't about speaking to her. It was just 'let's just call and, you know, we'll be hung up on', and that would be it" kommer det forklarende fra Christian. Se hele intervjuet under.




Klikk her for å komme tilbake til forsiden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar